Szombati nyitva tartás

 Ezúton szeretnénk tájékoztatni Titeket, hogy a 2018.04.21-én Szombaton NYITVA tartunk!

Nyitvatartási idő: 8:30-tól 16:30-ig.

Hétfői futárszolgálattal történő kiszállításra 12:00-ig tudjuk felvenni a rendeléseket!

 

2017. augusztus 29., kedd 13:41

Hol folyik el a profit?

Mi az az erőforrás, amiből mindannyiunknak ugyanannyi jut minden nap?

Miért van az, hogy ha jól is kalkuláljuk az árakat, mégis elfolyik a profit?

Hogyan lehet egy szempillantás alatt elveszíteni a jó híredet?

idea

Igen, az első kérdésre a válasz az idő. (Nyugi, nem állunk rá a találós kérdésekre – csak max. ha pont úgy jön ki a lépés)

Az idő az egyik legigazságosabban elosztott erőforrás a világban, hiszen mindenkinek ugyanannyi van belőle. Mégis miért érezzük sokszor úgy, hogy „kifutunk belőle” vagy éppen „véges az időnk”. Az egyik legnagyobb időgazdálkodási tévhit, ha azt hisszük, hogy képesek vagyunk menedzselni az időt. Talán majd akkor, ha valaki egyszer tényleg feltalálja az időgépet, de addig maximum a feladatok azok, melyeket képesek lehetünk kontrollálni.

clock runLassan elcsépelt frázis, hogy mennyire felgyorsult a világ, amiben élünk. Egyre gyorsabbnak és hatékonyabbnak kellene lennünk. Sokkal türelmetlenebbek az emberek és mindenki, mindent szinte azonnal meg akar kapni. Bosszankodhatunk ezen, de jobb, ha ezt mindannyian elfogadjuk és alkalmazkodunk a munkaszervezésünkkel, technológiáinkkal és alapanyagainkkal a felgyorsult és megváltozott igényekhez.

Sokan, akik új nyomtatót vagy éppen alapanyagot keresnek, a nyomtatási sebességet vagy a száradási időt tekintik elsődleges kiválasztási szempontnak. Szerintem ez egy nagy tévedés és félreviheti a teljes üzleti modellünket.

  • Hiába nyomtatunk gyorsan, ha nem elég gyors az informatikai hátterünk és emiatt minden egyes munka előkészítésénél hosszú perceket veszítünk.
  • Hiába nyomtatunk gyorsan, ha utána a feldolgozásnál, méretre vágásnál órákat veszítünk, mert csak kézi erővel dolgozunk.
  • Hiába dolgozunk gyorsan, ha nem tudjuk előre bekalkulálni a felhelyezési időt. Egy-egy rendszeresen cserélendő grafikánál, ahol le kell vennünk a régi grafikát és fel kell helyeznünk az újat, csak az igazán vérprofik kalkulálnak leszedési és felhelyezési idővel.

Hogy hol folyik el a profit?

profit lossHogy hol vannak szinte minden cégnél extra tartalékok? Hol találhatod meg a guruló forintokat?
Csak kezd el mérni, hogy a teljes munkafolyamatod során mely feladattal vagy részfeladattal mennyi idő megy el és ott mi jelenti a szűk keresztmetszet.

 

Az olcsó a drága, a drágább lehet, hogy olcsóbb?!
Szerinted fejlettebb és erősebb gazdaságú országokban, hogyan tudnak megfizetni a kollégák pl. drágább anyagokat? Ne gondold, hogy azért, mert annyira jól megy, hogy úgysem számít. Nagyon is számít! A tudatosság mindig kifizetődik. A teljes munkafolyamat számít. Az eltöltött idő a legdrágább. A hatékonyság a legfontosabb szempont, a minél kisebb kockázat, hogy valamit újra kell gyártani, újra kimenni, újra kihelyezni...

A jó alapanyag, a minőség biztonságot jelent, védelmet. Ha neked nyugalmat ad, ez a nyugalom a vevőidre is átragad.
Egyre több partnerünktől halljuk, hogy a vevőik nem olcsó árakat keresnek hanem jó minőséghez akarnak hozzájutni jó áron! Óriási különbség, amit fejben kell tudni a helyére tennünk!
Egy olcsó anyaggal, amely tele van kockázattal és rejtett rizikóval egy pillanat alatt tudod elveszíteni a jól és gondosan felépített jó híredet!

A beszállítóinkat a fenti gondolatok mentén és az értékrendünk alapján válogatjuk és mérjük időről időre. Ebben a hónapban a Neschen-t vesszük górcső alá és nekik köszönhetően bemutatunk pár példát Európából.

>>Egy cég, aki már 125 évvel ezelőtt- a mostani gyár helyén - is sebtapaszokat gyártott, tudhat valamit a ragasztókról, nem?<<